لیست اختراعات مسيح سرفرازي
شكر درصد قابل توجهي از ذرات جامد شكلات را به خود اختصاص مي دهد. در عين حال، مصرف كنندگان شكلات نگران انرژي زايي شكر مي باشند. امروزه، گسترش آگاهي مردم در زمينه سلامتي و تغذيه صنعت غذا را بر آن داشته است تا به توليد غذاهاي كم كالري، كم چرب و كم شكر بپردازد. هدف از اختراع حاضر توليد شكلات شيري پري بيوتيك كم كالري با استفاده از اينولين و مالتودكسترين به عنوان جايگزين هاي شكر مي باشد. اينولين تنها 35-25 درصد كربوهيدرات هاي قابل هضم انرژي توليد مي كند. هر يك گرم اينولين 1.5 كيلوكالري انرژي دارد. اين ماده معمولا به عنوان پري بيوتيك يا جايگزين شكر و چربي به مواد غذايي افزوده مي شود. مالتودكسترين نيز يكي ديگر از كربوهيدرات هاي كم هضم مي باشد كه به ميزان زيادي در محصولات غذايي به عنوان پركننده، بافت دهنده، حجم دهنده و جايگزين چربي استفاده مي شود. در اختراع حاضر، از كره كاكائو يا جايگزين هاي آن، پودر شير بي چربي، پودر كاكائو، لسيتين، اينولين، مالتودكسترين و سوكرالوز براي توليد شكلات شيري بدون شكر پري بيوتيك استفاده شد. نتايج نشان دادند كه نمونه هاي پري بيوتيك از نظر ويژگي هاي بافتي، حرارتي و حسي اختلاف چشمگيري با شكلات معمولي نداشتند.
دستگاه توليد شكلات حبابدار دستگاهي است كه مي توان با بهره گيري از آن به توليد شكلات حبابدار پرداخت. اين دستگاه بر اساس روش تزريق گاز تحت فشار كار مي كند و متشكل از دو مخزن استيل (مخزن خارجي به عنوان حمام آب گرم و مخزن داخلي به عنوان مخزن شكلات)، يك موتور گيربوكسي (براي مخلوط كردن شكلات و گاز)، يك گرمكن الكتريكي (براي كنترل دما) و يك پمپ (براي به گردش در آوردن آب در مخزن خارجي) مي باشد. اين دستگاه نخستين گام در راستاي توليد اين نوع شكلات در كشور مي باشد و مي توان اميدوار بود كه با استفاده از آن بتوان در آينده اي نه چندان دور به بومي سازي تكنولوژي توليد اين محصول غذايي پرداخت.
موارد یافت شده: 2